4 juli 2017

0 comments

De witte dovenetel

Door Linda Nuyts

Inspirerend eten

Een doordeweeks kruidje met heel veel mogelijkheden

Als je nu ergens wandelt waar de natuur zijn gang mag gaan, dan kom je zeker en vast de witte dovenetel tegen. De plant vindt het immers zeer aangenaam in wegbermen, op afvalplaatsen, langs dijken en bosranden.

Maar wist je ook dat je bijna alles van deze plant kan eten?

De blaadjes kan je zo aan een slaatje toevoegen of je kan er, net als van spinazie, een heerlijke groentenpuree van maken. De witte bloemen vormen een hele originele maar ook eetbare decoratie voor allerlei gerechten die je voor je gezin op tafel tovert.

De dovenetel is een veilig kruid. Je kan er bijvoorbeeld thee van maken. Drie koppen infuus  van drie gram gedroogde bloemen per dag doet wonderen bij menstruatieklachten, luchtwegeninfecties en blaasontstekingen.

Je herkent de plant vooral aan  de witte (soms geel aanlopende) bloemen. Deze ontspringen in het bovenste deel van de plant  kransvormig  rondom de plaats waar de bladeren uit de stengel komen.

De plant bloeit van april tot oktober en is een hele typische plant van hier.

Wendy VP
Herboriste

Deze vind je misschien ook inspirerend:

Vertel ons wat je denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Op de hoogte blijven?

Als je graag een mail krijgt met een overzicht van nieuwe artikels en interviews, activiteiten en workshops, schrijf je dan in voor de High Vibes Nieuwsbrief. Geef ook op waar je interesses liggen zodat ik de nieuwsbrief kan inrichten naar jouw voorkeuren.

Houd me op de hoogte over

(*) door in te schrijven ga je akkoord met onze privacy policy