6 april 2017

0 comments

Over Enjoy Vitality, Kefir en ondernemende vrouwen…

Door Linda Nuyts

Inspirerend eten

Afgelopen zondag was ik te gast in het hart van Enjoy Vitality. Carla Van Dyck, onze gastvrouw, ontving ons met open armen. Haar doel: er voor zorgen dat wij de wereld achter ons kunnen laten en puur kunnen ontspannen.

Waarom?

Gewoon omdat we dat verdienen!

Aperitieven met Kefir, Kambucha en Jun

Gezondheidskok Ludo Slaets  verraste ons met deze gezonde aperitieven. De meningen over de smaak waren verdeeld. Te zuur, te zoet en net goed. Maar wat mij vooral bijbleef was de informatie over de gezonde werking op de darmflora.

Omdat voor mij de smaak van de Kefir het aangenaamst was, ging ik me de dagen erna in de werking van Kefir verdiepen. Grappig detail: nog geen week geleden had ik voor mezelf ‘beslist’ dat ik ging uitzoeken hoe ik op een natuurlijke manier mijn darmflora weer gezond kon maken.

Die beslissing kwam nadat ik een boekje had gezien met “1001 tips voor goed werkende darmen”. Vermits 1001 gewoon te veel is voor mij, dacht ik dat het beter was om op zoek te gaan naar 1 enkele tip om mee te starten. En hier was hij al…

Ondertussen staat de melkkefir hier in de ijskast en is de waterkefir in aantocht. Ik houd jullie op de hoogte van de resultaten!

Vegan hapjes en gezonde snoepjes

Na het aperitief werden we getrakteerd op vegan hapjes. Geen melkproducten, geen vlees en ook geen toegevoegde suiker. Je vraagt je dan wel even af… wat dan wel?

Wel… kijk zelf maar even!

Een bom van smaken en een prachtig palet van kleuren. Je valt werkelijk van de ene verbazing in de andere. En een mens leert er nog eens wat van! Zo weet ik nu dat de zoete aardappel een gezond alternatief is voor onze dagdagelijkse ‘patat’ en dat de Butternut pompoen een zuiverende groente is die een weldaad is voor je lijf. En gelukkig hebben wij die binnenkort in de moestuin!

Ook het ‘afternoon tea buffet’ was volledig vegan. Toegegeven, het proeft allemaal anders dan onze gewone taart en gebak, maar als je nu gezond kan snoepen, wat kan je daar dan op tegen hebben? De kokosrotsjes en de pralines met pure chocolade waren voor mij zoet genoeg en heerlijk.

En zoals Carla zegt, wil je een echt pateeke eten op zondag (of door de week), doe dat dan! Maar vergeet niet van ervan te genieten. Het is alleen als je je er schuldig over voelt, dat het blijft plakken!

En hoe zit dat nu met die ondernemende vrouwen?

Die hebben hun hartje opgehaald. En ik ook.

Na de eerste introductie werden we uitgenodigd om van gedachten te wisselen over werk, gezin, marketing, social media, en meer. En met zo veel ervaring en kennis in één groep, werd dat een heel interessante namiddag.

Deze vind je misschien ook inspirerend:

Vertel ons wat je denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Op de hoogte blijven?

Als je graag een mail krijgt met een overzicht van nieuwe artikels en interviews, activiteiten en workshops, schrijf je dan in voor de High Vibes Nieuwsbrief. Geef ook op waar je interesses liggen zodat ik de nieuwsbrief kan inrichten naar jouw voorkeuren.

Houd me op de hoogte over

(*) door in te schrijven ga je akkoord met onze privacy policy