klankschalen

dec 26, 2018 | Inspirerend helen | 0 Reacties

De krachtige werking van klankschalen

Geschreven door De redactie

Of het nu om te ontspannen is of om te genezen, klankschalen hebben een erg krachtig effect op lichaam en geest. De trillingen van klankschalen kunnen ingrijpende veranderingen teweeg brengen. Vandaar dat ze vaak worden gebruikt bij meditatie en ontspanningsoefeningen.

De werking van klankschalen

Klankschalen zijn metalen schalen die meestal afkomstig zijn uit India, Tibet of Nepal. Ze worden al eeuwenlang gebruikt door Chinezen, sjamanen en priesters omwille van hun helende werking.

Het geluid dat voortkomt uit klankschalen gaat door heel je lichaam. Door de trillingen resoneren je lichaamscellen mee met de energieën van de klank. Dit heeft een speciale invloed op je lichaam, geest en emoties. Elke schaal heeft zijn eigen toon en identiteit. Sommige schalen zorgen ervoor dat je in een hogere staat van bewustzijn kan treden en andere schalen zorgen ervoor dat je in een toestand van diepe ontspanning kan komen. De dikte, grootte en samenstelling van de klankschaal bepaalt de klank en het timbre.

Klankschalen worden met behulp van een klopper bespeeld door aan de rand van de schaal te tikken. Daarnaast wordt er ook over de rand van de schaal gewreven met de klopper, dit geeft een ander geluidseffect. Oude klankschalen zijn zeldzaam en kostbaar. Ze worden met de hand gemaakt, meestal in koper of brons. Vroeger gebruikte men een samenstelling van materialen zoals goud, zilver, lood en ijzer.

Voordelen van klankschalen

Als je voor het eerst in aanraking komt met klankschalen, zal je merken dat je aandacht verplaatst wordt van denken, doen en praten naar luisteren. De trilling die je hoort en voelt, brengt iets in beweging. Je krijgt vaak een gevoel van geborgenheid en vertrouwen, alsof je terug in contact komt met de stilte in jezelf.

Klankschalen worden vaak gebruikt om blokkades en spanningen te behandelen. Dankzij de frequenties van de schalen gaan je hersenen alfagolven produceren die zorgen voor ontspanning.

Door traumatische ervaringen uit het verleden kunnen er psychische en lichamelijke ongemakken ontstaan waardoor blokkades en spierspanning kan optreden. De trillingen van de klankschalen zorgen ervoor dat de energie weer vrij kan stromen zodat we weer in balans gaan resoneren.

Meer weten?

Klankschaal massage

Meditatie met klankschalen: het geheim voor dieper rust

Klankschalen en disresonantie

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Wil jij graag weten wanneer er nieuwe blogs, nieuwe interviews of andere leuke dingen verschijnen? Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.