natuurlijke middelen verkoudheid

nov 20, 2018 | Inspirerend helen | 0 Reacties

Natuurlijke middeltjes bij verkoudheid

Geschreven door De redactie

Hoesten, een loopneus, verstopping en hoofdpijn: deze vervelende symptomen kosten je een hoop energie. Je sleept je met moeite door de dag en toch voel je je niet ziek genoeg om thuis te blijven. Grijp je liever niet naar medicatie om je beter te voelen? Kijk dan eens naar deze natuurlijke middeltjes voor het verzachten van de symptomen van een verkoudheid.

Gember en knoflook

Gember en knoflook hebben een ontstekingsremmende werking en je kan het gemakkelijk toevoegen aan je gerechten. Gember is heerlijk in bijvoorbeeld een curry of wokgerecht. Van verse gember kun je ook thee trekken, eventueel met wat citroen en honing.

Gember werkt bovendien ook preventief. Voel je een verkoudheid opkomen, drink dan veel kopjes gemberthee. De kans is groot dat de verkoudheid niet gaat doorbreken. Dit geld ook voor knoflook. Mensen die vaak knoflook eten, blijven vaak gespaard van een verkoudheid. Dit komt doordat knoflook de stof alicine bevat wat het lichaam sterker maakt en mogelijk de kans op infectie vermindert.

Soep is altijd goed

Van onze oma’s weten we al dat kippensoep wonderen kan doen tijdens een ziekte of verkoudheid. En dat is geen fabeltje. In kippensoep zit de stof carnosine dat het lichaam gaat ondersteunen bij het vechten tegen griep- en verkoudheidsvirussen. Als je je niet zo goed voelt, heb je vaak geen honger. Een kom warme soep gaat er dan veel beter in. Het houdt je warm en het biedt troost.

Hydrateer

Als je snel wilt herstellen is hydratatie enorm belangrijk. Drink zoveel mogelijk water en thee en vermijd koffie en alcohol. Een goede vochtbalans is erg belangrijk voor een optimale werking van je lymfestelsel, dat zorgt voor de afweer van virussen en bacteriën.

Appelciderazijn

Als je verkouden bent, wordt je lichaam zuur waardoor het moeilijker wordt om virussen te bestrijden. Een goede dosis appelciderazijn is enorm alkaliserend. Dit betekent dat het de zuurtegraad in je lichaam weer in balans brengt.

Verse lucht

Je hebt misschien de neiging om alle ramen in je huis goed dicht te houden als je aan het snotteren bent, maar toch is het belangrijk om net nu goed te verluchten. Vervuilde binnenlucht heeft een negatieve impact op je herstel. Zet je ramen dus op een kier zodat er altijd wat frisse buitenlucht kan binnenwaaien.

Daarnaast kunnen ook kamerplanten zorgen voor zuivere lucht in je huis. Volgens een onderzoek van de NASA is de ficus of krulvaren de meest luchtzuiverende plant omdat het allergenen filtert uit de lucht. Deze plant zou ook heel erg goed zijn voor mensen die lijden aan astma.

Meer weten?

Maak een natuurlijk medicijnkastje

Kruiden bij verkoudheid en griep

Luchtzuivering met essentiële oliën

Waarom word je vaker verkouden in de winter?

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Wil jij graag weten wanneer er nieuwe blogs, nieuwe interviews of andere leuke dingen verschijnen? Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.