27 november 2017

0 comments

3 tips om beter om te gaan met verandering

Door Linda Nuyts

Inspirerend leven

Of het nu gaat over een nieuwe job, een verhuis of een relatiebreuk. Veranderingen maken deel uit van je leven en zijn eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Toch heb je vaak de neiging om je vast te klampen aan hetgeen je gewoon bent. Het probleem ligt dikwijls niet bij de verandering zelf bij, maar bij de angst voor het onbekende. En doordat je je tegen die angst gaat verzetten, geraak je alleen maar meer geblokkeerd en krijg je nog meer stress. Wanneer je de verandering accepteert, krijg je de mogelijkheid om te groeien in je leven en jezelf te ontwikkelen.

Hieronder volgen 3 tips die je kunnen helpen bij het omgaan met veranderingen.

1. Accepteer de verandering

Probeer in te zien dat er maar één ding in je leven is waar je controle over hebt, en dat ben jij. Zowel verwachte als onverwachte veranderingen kunnen je leven helemaal overhoop gooien. Maar wat telt is hoe jij hiermee omgaat. Accepteer de situatie en aanvaard dat je er niks aan kan veranderen. Probeer, in plaats van te piekeren, jezelf sterker te maken door op een waardige manier om te gaan met de verandering. Als je de dingen aanvaardt, kan je je beter focussen op de positieve aspecten.

2. Geef jezelf tijd om te wennen aan de nieuwe situatie

Aan elke situatie moet je even wennen en hier moet je jezelf dan ook de tijd voor gunnen. Go with the flow en probeer het beste van de situatie te maken. Het heeft geen zin om de hele tijd achterom te blijven kijken.

Bedenk ook steeds voor jezelf wat je graag zou willen in die nieuwe situatie. Als je het bijvoorbeeld leuk zou vinden om nieuwe mensen te leren kennen, moet je je daar ook voor open stellen. Het is misschien gemakkelijker om je thuis af te zonderen, maar dat zal je niet vooruit helpen. Probeer dus steeds je eigen doelen waar te maken.

3. Investeer in je toekomst

Bekijk de verandering als een kans om te groeien in je leven. Stel dat er nooit iets zou veranderen in je leven. Dan kun je jezelf niet ontwikkelen en ook niet vooruit geraken. Je zou nooit te weten komen wat het leven voor jou nog in petto heeft en dat zou toch jammer zijn? Probeer de verandering te zien als een kans in je leven om iets nieuws te leren. Blijf niet treuren dat het vroeger beter was, maar ga de uitdaging aan.

Meer weten?

Omgaan met veranderingen

6 tips voor omgaan met verandering in je werk

Verander je leven door te accepteren

Deze vind je misschien ook inspirerend:

Vertel ons wat je denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Op de hoogte blijven?

Als je graag een mail krijgt met een overzicht van nieuwe artikels en interviews, activiteiten en workshops, schrijf je dan in voor de High Vibes Nieuwsbrief. Geef ook op waar je interesses liggen zodat ik de nieuwsbrief kan inrichten naar jouw voorkeuren.

Houd me op de hoogte over

(*) door in te schrijven ga je akkoord met onze privacy policy