nov 18, 2019 | Inspirerend leven | 0 Reacties

De ultieme feestdagen checklist

Geschreven door De redactie

Ok, het is nog eventjes. Als je nog maar durft over Kerst praten dan krijg je meteen een heleboel commentaar van zij die blijven hopen dat de zomer toch nog een laatste uitspatting gaat tevoorschijn toveren. Of “de Sint moet eerst nog langskomen, pas daarna mogen we van Kerst beginnen dromen”. En dat klopt uiteraard ook wel, maar sommigen onder ons gaan deze periode nu eenmaal liever voorbereid in om niet te belanden in een hectische periode vol last-minute winkelbezoekjes, hopen op een tijdige pakjes levering of culinaire rampen.. 

Net daarom hebben we de ultieme voorbereiding & checklist voor jou gemaakt zodat je zonder zorgen deze magische maand tegemoet kan. Wedden dat de échte Kerstfans hier super blij van zullen worden! 

Begin november

Start met de planning. Chaos in je hoofd is wel het laatste wat je kan gebruiken deze periode, Markeer in de agenda alle data waar er al afspraken, etentjes, apero’s of familiefeestjes gepland zijn. Op basis van deze afspraken kan je aanvullen wanneer de laatste deadline is om op cadeautjesjacht te gaan of de versieringen op te hangen! Wil je toch graag dat ene dessert eerst eens geprobeerd hebben? Zet het mee in je agenda zodat het tijdig kan getest en goedgekeurd worden! Zo vermijd je stress en zal je heerlijk ontspannen kunnen genieten van de feestdagen! 

Midden november

We gaan nog dieper in op de planning. Wanneer moet het huis proper zijn, misschien komen enkele gasten al wat vroeger of komen ze logeren? Zorg dat je duidelijk hebt wanneer je alles kan klaarmaken en voorbereiden voor hun komst. Ontvang je zelf mensen, maak dan alvast het menu en denk aan activiteiten die je eventueel wil doen om de mensen bezig te houden tussendoor. 

Denk bij je menu zeker ook aan wat je mogelijks vorig jaar hebt gezegd: “Volgend jaar hou ik het simpel zodat ik zelf wat meer aanwezig kan zijn.” Doe dat, kies voor een super gezellige gourmet, raclette of fondue of iets dat enkel in de oven moet. Je wil echt niet de hele avond doorbrengen in de keuken en alle gezelligheid missen, niet opnieuw! 

Begin ook met lijstjes, yes lijstjes! Maak een lijstje voor de aankopen, van het eten, de decoraties, de bubbels en eventuele andere benodigdheden. En ben jij zo iemand die alles altijd zelf doet? Stop daar mee, schakel eens wat hulp in of vraag de genodigden om ook iets op zich te nemen. Daar zit echt niemand mee inen het scheelt jou een hoop gedoe! Sommige mensen houden er bijvoorbeeld van als iedereen iets maakt of ieder een ‘gang’ op zich neemt, dan heeft iedereen zijn steentje bijgedragen, everybody happy! 

Eind november

Denk ook aan je budget! Je hebt nu een idee wat je ongeveer nodig hebt. Maak even een budget op voor jezelf gespreid over cadeautjes, decoratie en eten en drinken. Bekijk wat je echt nodig hebt en laat eventueel dingen vallen die  niemand zal opmerken. Kerstmutsjes voor de champagneglazen, really? Door in te schatten wat alles zal kosten kan je ook voor jezelf bepalen of je de kosten liever wat spreidt door nu al enkele dingen te bestellen, zodat je loon van december niet in het niets verdwijnt! En wat we zelf heel belangrijk vinden, zo ken je ons ondertussen ook al wel, maar remember “Ik moet just niks!”. Laat dat “moeten” voor wat het is en kies wat je zelf echt graag wil, want van “moeten” wordt echt niemand gelukkiger. 

Begin december

Yes, tijd om dingen nu effectief in huis te halen! Laat een kerstboom leveren of haal er eentje in huis. Bekijk je overzicht en koop alvast de cadeautjes die je kan, gaat er dan toch nog iets mis met een product dat niet op voorraad is, dan heb je nog wat reserve! Zorg dat je versiering binnen handbereik is zodat je er een heerlijk momentje van kan maken om alles op en top gezellig te maken! Was je eten nog niet besteld, dan is dat ook nu de moment! En hou steeds in je achterhoofd, de perfectie bestaat niet. Stop met stressen over onbenullige details! Als mensen zonder honger naar huis keren en ze nog een keer gelachen hebben ook in een gezellig sfeertje zijn ze toch al lang tevreden? 

Houd rekening met je deadlines en zorg dat je niets vergeten bestellen bent. Zullen de cadeautjes op tijd onder de boom geraken, komt het eten in orde, de versiering hangt en brandt? Joepie, geen zorgen meer! Neem je een warme choco of een glaasje bubbels en geniet van deze heerlijke sfeer! Je hebt het verdiend 😉 

Zie je het helemaal zitten? We hopen dat je net zoals wij op de redactie met je donzen ‘sloefkes’ al helemaal blij wordt van je planning! Wil je graag nog wat meer tips? Deze dames geven er alvast nog enkelen mee:

https://levenscode.nl/feestdagen-zonder-stress-vieren/
https://www.organiseme.be/2018/12/01/relaxeddefeestdagendoor/
https://www.careergirldaily.com/this-super-simple-holiday-checklist-will-help-you-get-ahead/

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Wil jij graag weten wanneer er nieuwe blogs, nieuwe interviews of andere leuke dingen verschijnen? Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.