jan 18, 2021 | Inspirerend leven | 0 Reacties

Goede voornemens en wat daarvan komt.

Geschreven door De redactie

Het is zover, 2021 is van start en hoewel het afgelopen jaar voor veel mensen lastig is geweest starten we met frisse moed! Het begin van het nieuwe jaar gaat veelal hand in hand met goede voornemens, maar wat komt hier nu eigenlijk van terecht?

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 80% van de goede voornemens niet behaald wordt. Nu houden wij zeker van ambities maar in het geval van goede voornemens zijn deze ambities eerder een valkuil. We willen te veel, te snel en neigen er ook naar de handdoek in de ring te gooien op het moment dat het niet lukt.

Betekent dit dat we maar beter kunnen stoppen met die goede voornemens? Zeker niet, maar wel op een andere manier. Wij helpen je graag verder.

Change your mindset


Zodra het middernacht is en het nieuwe jaar is begonnen, word je niet direct een nieuw persoon. Het gaat om je mindset en je innerlijke motivatie. Wil je afvallen omdat de dokter dit tegen je heeft gezegd? Dit is een vorm van externe motivatie en zolang jij dit niet zelf ook zo voelt, gaat het een lastig proces worden.

Een goede vraag om jezelf te stellen wanneer je goede voornemens opstelt is, waarom? Waarom wil je een bepaald voornemen behalen? Blijf vooral dicht bij jezelf en laat je hierbij niet beïnvloeden door anderen. Heb je helder voor ogen waarom je dit voornemen hebt? Dan kan je hiermee verder gaan.

Kies één of twee doelen


We kunnen allemaal een lijst met goede voornemens bedenken, maar het behalen van al deze voornemens is niet realistisch. Probeer je dit toch dan stel je waarschijnlijk jezelf teleur waarbij jij je positieve mindset verliest met als gevolg dat al je voornemens in gevaar komen. Begin daarom klein met één of, mocht je heel ambitieus zijn, twee doelen.

Maak een plan


Geen reden om vol van start te gaan en het risico te lopen dat je dit niet vol gaat houden, het jaar heeft immers 12 maanden, toch? Gebruik de tijd die je hebt nuttig, kijk hierbij naar je uiteindelijke voornemen en doel en maak een plan waarbij je met kleine stapjes naar dit doel werkt.

Je hoeft niet direct drie keer per week in de sportschool te staan, maar start met één keer per week voor een halfuur. Gooi niet direct je hele dieet om maar start met één vegetarische maaltijd per week. Wanneer je merkt dat dit je goed afgaat en op een natuurlijke manier een onderdeel is geworden van je lifestyle dan kan je naar de tweede stap gaan. Wederom staat hier geen tijd voor, wellicht heb je dit gevoel na twee weken, wellicht pas na drie maanden. Allemaal in orde, je doet het uiteindelijk voor jezelf 😉

Vertel het de mensen om je heen


Maak gebruik van de mensen om je heen die je scherp kunnen houden. Vertel hen over jouw voornemen van dit jaar en het plan wat je hebt opgesteld. Doordat jouw voornemen uitgesproken wordt en niet alleen in je hoofd blijft zitten, wordt het nog echter en dit kan een extra motivatie voor jezelf zijn. Vrienden of familie zullen er naar vragen waardoor jij scherp blijft en je doel goed voor ogen blijft houden.

En onthoud, goede voornemens hoeven niet enkel te starten op 1 januari. Elke dag kan jouw nieuwe begin worden.

Bron: https://www.inc.com/marla-tabaka/why-set-yourself-up-for-failure-ditch-new-years-resolution-do-this-instead.html

https://www.nytimes.com/2020/12/29/well/live/new-years-resolutions-2021.html

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Wil jij graag weten wanneer er nieuwe blogs, nieuwe interviews of andere leuke dingen verschijnen? Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.