dec 2, 2019 | Inspirerend leven | 0 Reacties

Ontdek wat jij waard bent!

Geschreven door Linda Nuyts

“Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm.” 

Winston Churchill 

Herken en erken jouw kwaliteiten en de geschenken die jij te bieden hebt aan de wereld.

Er zijn verschillende manieren om te ontdekken wat jij waard bent. Hieronder vind je vijf stappen om dat te doen. Neem hiervoor rustig de tijd, zorg dat je niet gestoord wordt. Je kan misschien eerst even in meditatie gaan en contact maken met je hogere energie. 

Als je deze stappen zet zal je jezelf meer gaan zien als een waardevol persoon en dat heeft automatisch een effect op jouw algemeen welzijn en welbevinden. 

Stap #1: Vraag het aan jouw omgeving 

Vraag aan drie personen in je omgeving om te beschrijven wat jouw kwaliteiten zijn. Je kan dit rechtstreeks vragen, maar een leuke oefening is bijvoorbeeld ook dat je hen vraagt om jou te beschrijven als een filmfiguur, een sprookjesfiguur of een stripfiguur. En belangrijk dan is de vraag: waarom kies je voor die figuur? Zij zullen op die manier gemakkelijker kunnen omschrijven wat zij zo specifiek waardevol vinden aan jou. 

Stap #2: Vertel jouw verhaal 

Bekijk een moment in het leven dat je in jouw ogen succesvol was. Je kan terug gaan in de tijd, zelfs tot in de kleuterschool en het hoeft geen zakelijk succes te zijn of iets heel groots. Jouw persoonlijke gevoel van succes is belangrijk hier, dus kijk naar een situatie waarin (bijvoorbeeld)
1) je je heel goed voelde over jezelf en over de wereld.
2) je voelde dat je ‘in de flow’ was, alsof je werkelijk voelde dat je bezig was met dat waarvoor je voorbestemd was.
3) je een belangrijk obstakel goed hebt overwonnen. 

Beschrijf de gebeurtenis in detail. Schrijf alle details op, wat er gebeurde maar vooral ook hoe je je voelde. Nadat je alles hebt opgeschreven, herlees het dan nog eens en benoem de kwaliteiten die je hebt laten zien in die situatie. Laat het eventueel ook nog eens lezen aan iemand anders, zodat die persoon er misschien nog dingen kan uithalen die jij niet ziet. 

Stap #3: Maak een lijst van minstens 10 vaardigheden en dingen die je bereikt hebt. 

Deze zijn verschillend van jouw talenten. 

Voorbeeld: 
Zeer goed op de piano kunnen spelen kan een vaardigheid zijn. Maar het doorzettingsvermogen om jaren te oefenen is een kwaliteit die je hebt 
ingezet. Dat je dan een prijs hebt gewonnen in een muziekwedstrijd is een prestatie, iets dat je bereikt hebt door je vaardigheden en kwaliteiten in te zetten. 

Stap #4: Verbind de geschenken die je hebt te geven aan de manier waarop je wil leven en het doel dat je wil bereiken.

Welke kwaliteiten en vaardigheden kan je inzetten om je doel te bereiken en een succesvol leven te creëren (succesvol betekent voor iedereen iets anders, maar het inzetten van je kwaliteiten maakt een mens gelukkig). 

Stap #5: Welke gedachten, angsten kwamen op terwijl je deze oefening deed. 

Gedachten zoals: 

  • Het is arrogant om bezig te zijn met mijn prestaties en successen. 
  • Ik heb niets bereikt (kijk beter!).
  • De kwaliteiten die ik heb zijn niet speciaal of belangrijk. 
  • Ik heb niets te vertellen. 
  • Anderen zijn beter dan ik. 

Heb aandacht voor deze overtuigingen en bedenkingen. Zij vormen een belemmering voor jouw geluk en je kan ze aanpakken met EFT. Spreek ze hardop uit, voel hoe het voelt (waarschijnlijk onder de lijn op de vibrationele schaal) en begin te tappen. 

Geen idee wat EFT is? Lees hier dan verder:

EFT – hoe het ooit begon

EFT – hoe werkt het

EFT – hoe werkt het (vervolg)

 

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Wil jij graag weten wanneer er nieuwe blogs, nieuwe interviews of andere leuke dingen verschijnen? Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.