21 maart 2017

2 comments

Maar we blijven positief, he Linda!

Door Linda Nuyts

Inspirerend leven

Hanna komt als een wervelwind mijn keuken binnen. Ze komt bij me op de de koffie.

Er is nauwelijks tijd om goeiemorgen te zeggen. Ze is druk in de weer met het vertellen over haar ochtend.

“Die kinderen waren er echt op uit deze morgen om me te laat te laten komen.”, ratelt ze. “De ene vond haar boek niet, de ander had geen zin om zijn bed uit te komen. En dan nog wat zagen tegen elkaar. Ik word er gek van.”

Ik knik even begrijpend en wil wat zeggen, maar dat lukt niet.

“En dan onderweg naar hier. Overal file. En die man achter me aan het licht ging een beetje lastig doen. Man, man, man… een heer in het verkeer? Echt niet! Waar gaat dat toch naartoe met de wereld?”

En nu is ze helemaal vertrokken. Eens je over ‘de wereld’ begint, kan je wel een tijdje doorgaan. De terroristen, de vluchtelingen, de politiek… Ze blijft even doorgaan en net als ik denk dat ik er een eind aan ga maken, kijkt ze op en zegt met een brede grimas: “Maar we blijven positief, he Linda!”

Begrijp me niet verkeerd.

Hanna is wel degelijk een powerlady die werkelijk positief in het leven staat. Alleen was ze het op dat moment even kwijt. Die zin er achteraan smijten is een poging van haar om te verdoezelen dat het op dat moment even niet lukt.

Maar ik zie ook mensen die altijd in die negatieve gedachtenstroom blijven hangen en toch geloven dat ze positief denken. Positief denken is een trend en vaak lijkt het alsof het gaat om woorden en zinnen zoals “We blijven positief” of “Ik blijf er in geloven” zo veel mogelijk te gebruiken.

En hoewel woorden belangrijk zijn, zijn het maar woorden. Je kan met een hele brede lach verklaren dat “alles goed is”, je kan het Universum niet voor de gek houden. Als de woorden die je gebruikt, je energie niet veranderen, gaan ze alleen maar de negatieve spiraal waar je in zit bevestigen. Of het nu positieve woorden zijn of niet.

Gelukkig kennen Hanna en ik elkaar heel goed.

Met haar laatste zinnetje kon ik niet anders dan in de lach schieten. Omdat we allebei weten dat het zo niet werkt zag ze de humor er wel van in. Ze haalde haar schouders op met een laatste ‘het was een rotmorgen’ en zette zich lachend aan tafel. De ochtendzon scheen door het keukenraam en de paasbloemen stonden te lachen op de vensterbank. Het werd nog echt gezellig.

Natuurlijk ging dit voor Hanna. Zij heeft zo veel positieve stroom in haar leven dat het voor haar gemakkelijk is om daar terug contact mee te maken. Maar dat is niet altijd zo.

Wat doe jij als je voelt dat je in die negatieve stroom zit? Hoe kom je er weer uit?

Eerst en vooral moet je al opmerken dat je er in zit. En dat vind ik persoonlijk al een moeilijke. Je kan een hele tijd bezig zijn met negatieve gedachten waardoor je je zelfs heel slecht gaat voelen en het volledig negeren. Maar goed dat is een ander verhaal.

Wat doe jij als je merkt van jezelf dat je in een negatief patroon zit? Ik hoor het graag van je!

Deze vind je misschien ook inspirerend:

Vertel ons wat je denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Mijn God, ik had gisteren zo een dagje. Gelukkig zie ik dat dan wel in, mijn familie weet dat ze me dan maar even moeten laten sudderen er komt niets positief uit en hoe meer interactie ik heb, hoe meer olie er op het vuur komt. Of het moet de juiste persoon zijn, sommigen kunnen mijn patroon makkelijker doorprikken dan anderen. Ikzelf heb dan meestal niet de zin. Ik gun mijzelf een dagje kreften en zagen, en het enige dat ik dan wil is dat iedereen mij gerust laat. Bij mezelf denk ik dan, morgen een ander dagje en we blijven positief. Ik weet ook wel dat ik dit met mezelf doe en dat het geen enkel nut heeft… heel mooi geschreven trouwens 😉 leuk om te lezen, gelukkig vandaag en niet gisteren hahahahahaha….sterke vrouwen mogen ook eens den berg af, of ni??

    1. Het zal nog niet zijn! Zoals ik al schreef, merk ik het soms nog niet direct op. Dan loop ik rond met buikpijn, HET signaal dat ik ergens mee bezig ben dat me geen kracht geeft. Maar bibi kan dat heel goed negeren. En dat laat me maar gerust ken ik ook. Vroeg onder de dekens, weg van alles. Slapen en met een frisse kop weer op.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Op de hoogte blijven?

Als je graag een mail krijgt met een overzicht van nieuwe artikels en interviews, activiteiten en workshops, schrijf je dan in voor de High Vibes Nieuwsbrief. Geef ook op waar je interesses liggen zodat ik de nieuwsbrief kan inrichten naar jouw voorkeuren.

Houd me op de hoogte over

(*) door in te schrijven ga je akkoord met onze privacy policy