mrt 29, 2020 | Inspirerend werken | 0 Reacties

De Zoom Tutorial

Geschreven door Linda Nuyts

Ik krijg heel veel vragen naar het gebruik van zoom. Ik heb daarom een aantal korte video’s gemaakt die elk een ander aspect van het proces belichten. 

Maar eerst en vooral: wat is zoom?

Zoom is een systeem dat je in staat stelt om online met mensen te vergaderen en workshops/lezingen te geven. Je kan je scherm delen, een opname maken, mensen muten en unmuten en mensen uitnodigen om deel te nemen vanuit je kalender.

Je kan daarnaast zoom ook koppelen aan een aantal online bookingtools waardoor je een sluitend systeem hebt om mensen zelf een sessie met jou te laten boeken.

Ten tweede: wat is het verschil tussen een webinar en een online meeting.

Het woord ‘webinar’ wordt te pas en te onpas genoemd. Vaak gaan mensen als ze een online groepsessie willen geven dat ook een webinar noemen. Een online workshop wordt een webinar. Een online lezing of presentatie wordt een webinar.

Maar dit klopt niet. De term ‘webinar’ slaat op een specifiek technisch systeem. Wat je dan met dat technisch systeem doet, is aan jou. Een online meeting systeem heeft andere technische specificaties en wat jij met dat systeem doet ik ook weer aan jou.

Ik leg hier het verschil uit in deze video:

https://share.getcloudapp.com/L1ugw7eE

Een zoomaccount aanmaken

Welke account kies je?

Als je een zoomaccount gaat aanmaken kan je kiezen voor een gratis account. Dit account heeft een aantal beperkingen, maar het blijft wel gratis in de tijd.

Het grootste verschil tussen beide ligt er in de tijd die je kan nemen voor een online groepsmeeting. Als je 1 op 1 vergadert, heb je geen beperking. Als je met meer dan 2 personen vergadert, kan dat enkel tot 40 minuten. Er zitten nog verschillen maar in principe heb je met de gratis versie echt wel veel mogelijkheden.

Voor solo-ondernemers is het Pro-abonnement zeker voldoende als je langere meetings met meerdere deelnemers wil organiseren. Heb je toch nog meer nodig, raadpleeg dan hun website en support.

Bekijk de prijzen en features:

https://zoom.us/pricing

Je hebt dus NIET het webinar-systeem nodig van zoom. Dat kost 37 euro per maand en heb je enkel nodig als je werkelijk webinars (online lezingen, zoals in een grote zaal met een spreker en toehoorders) wil gaan geven. Daarvoor zou ik echter webinargeek aanraden. Als het verschil niet duidelijk is connecteer dan even en ik leg het je nog verder uit.

De basic settings goed zetten

In deze video laat ik je zien hoe je de basis van je zoom-account goed zet. Dit zijn wel heel wat verschillende settings en mogelijkheden en kan verwarrend zijn. Laat je dus niet van de wijs brengen! Dit zijn basissettings. Bij het aanmaken van een zoom meeting kan je deze instellingen nog overschrijven. Als je meer ervaring hebt kan je het dan nog altijd anders instellen. 

https://share.getcloudapp.com/z8u42Eww 

Een zoommeeting aanmaken

In deze video laat ik je zien hoe je de een zoommeeting aanmaakt.

https://share.getcloudapp.com/ApuG2BJD

 

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.

Gerelateerde blogs

Wil jij ook op de hoogte blijven?

Wil jij graag weten wanneer er nieuwe blogs, nieuwe interviews of andere leuke dingen verschijnen? Schrijf je dan in op de High Vibes nieuwsbrief en ontvang max 2 keer per maand onze inspiraties in je mailbox.